V táborském divadle Oskara Nedbala se odehrálo další představení slam poetry – slam poetry je velice specifický žánr literární tvorby, kde slameři představují své práce skrz přednes a soutěží mezi sebou. Tyto básně mohou být všechno od různých komických příběhů psaných ve verších až po drastické a smutné kousky probírající vážná témata.

Z diváků je na základě dobrovolnictví vybráno pár členů komise, která pak rozhoduje o bodování jednotlivých básní. Na konci večera je poté vyhlášen vítěz, kterým se v tomto případě stal Floutek s jeho dvěma komickými kousky.

Soutěž zabrala asi 2 hodiny a během té doby nám bylo předvedeno mnoho fantastických děl. K mé velké radosti se nám dostalo i improvizovaného díla od Antonína Svahilce. Na scéně se také ukázala Tina s jejími geniálními kousky inspirovanými Wikipedii a poprvé po dlouhé době se na pódiu objevila i Lektorka. Poslední účastník byl Matěj Věncek s jeho dílem popisující to strašlivé utrpení, když se člověku zasekne drobek mezi zuby. Všechna díla byla perfektně podaná a rozdíl mezi body byl naprosto minimální.

Celý tento zážitek byl k nezaplacení. Každý ze slamerů si na jeviště přinesl vlastní šarm a vytvořili tak neuvěřitelnou atmosféru, která uchvátila všechny okolo. Ve finále k tomu nemůžu udělat nic jiného než slam poetry vřele doporučit!

Text: Magdaléna Brabcová, sexta

Foto: Mgr. Tereza Švadlenová