Šachový kroužek funguje již sedmým rokem!

Již sedmým rokem probíhá na naší škole šachový kroužek, který je určen zejména pro žáky 1. stupně ZŠ, a letos hrajeme kvůli velkému zájmu ve dvou dnech!

Své zkušenosti dětem předává sedmým rokem Lenka Hlavicová a od letošního roku jsme získali posilu s novým členem našeho sboru PhDr. Romanem Vargou. Každý rok má kroužek okolo 15-ti dětí, které se nejprve zábavnou formou seznámili v počátku kurzu s pravidly této královské hry. Dnes již někteří žáci hru velmi dobře ovládají. Jelikož je naše škola přihlášena do projektu “Šachy do škol“, který vznikl za podpory Českého šachového svazu České republiky, dostávají naše děti krásné šachové cvičebnice. Zároveň se každoročně zúčastňujeme Krajského šachového turnaje v Českých Budějovicích, vždy s účastí družstva nižšího gymnázia a družstva základní školy, máme velmi dobrou bilanci, kdy se naši žáci umisťují v první desítce.

Máte zájem hrát šachy? V případě že ano, jsou pro vás dveře do šachového kroužku otevřené a již se na vás těší naši vedoucí i hráči! Společně si můžeme zahrát ve středu od 13:00 a ve čtvrtek od 13:50. Hrajeme u nás s klasickými dřevěnými figurami na menší šachovnici nebo na velké šachovnici s krásnými barevnými figurami. Je možnost si zahrát šachovou partii i na honosné skleněné šachovnici. Tak na viděnou… 🙂

Text: PhDr. Roman Varga, Lenka Hlavicová

Foto: Mgr. Marek Švadlena