Jak se z nás na den stali architekti

Prvního listopadu se naše třída sexta vydala spolu s paní učitelkou Lambertovou (a 4. listopadu nás následovala třída tercie) na výstavu umění do Českých Budějovic. Vzhledem k tomu, že se nám podařilo dostavit se na místo poměrně brzy, stihli jsme si i projít město a poznávali různé sochy, například sochu Svaté Trojice. Výstava, kterou jsme navštívili, byla ze španělského ateliéru Barozzi Veiga s tématem “O kontinuitě“.

Zde jsme se zhostili svého prvního úkolu a každá dvojice si vybrala nějaký umělecký objekt, na kterém jsme měli popsat, proč nás zaujal, jak ho umělecky vnímáme, co v nás vyvolává a jestli nám připadá krásný. Pokud ano, proč. Padlo zde velké množství skvělých nápadů, myšlenek a dokonce i kritiky na námi vybrané obrazy a umělecké objekty. Úkolu jsme se tedy zhostili velmi dobře, ovšem ještě lépe se nám pracovalo na tom druhém. Následně nás totiž čekal i velice zábavný workshop, při kterém jsme měli možnost stát se na chvíli architekty a ve skupinkách vytvořit své vlastní stavby.

Někteří z nás se v tomto oboru cítili ovšem natolik zdatní, že se rozhodli vytvořit stavby individuálně. Ukázkovým příkladem byl náš spolužák Matěj, který si zde dle jeho slov postavil svůj „Budoucí baráček snů“ , ve kterém by (prý) jednou rád žil. A že to měl propracované zcela do detailů. Na konci ale podotkl, že to bude především stavba klidu a míru a že v něm chce žít jen on sám. Výstava se všem opravdu moc líbila a myslíme si, že to bylo vskutku krásně strávené úterní dopoledne. Už se nemůžeme dočkat další výstavy!

Text: Barbora Šípová, Veronika Nezvedová (sexta)

Foto: Mgr. Jarmila Lambertová