Příměstský tábor, léto 2022 “Cesta kolem světa”

Ve dnech 18. – 22.7 2022 proběhl pro 15 dětí ZŠ letošní letní příměstský tábor. Celým týdnem nás provázelo téma „Cesta kolem světa“.

Pondělí se neslo ve znamení poznávání různých států světa, jejich vlajek a kultury. Vše jsme si následně vyzkoušeli při běhací hře „Cestování“. Zahráli jsme si fotbal i vybíjenou a odpoledne jsme strávili malováním domečků. V úterý jsme vyrazili na výlet do Velbloudí farmy v Záhosticích. Dozvěděli jsme se zajímavé informace o životě velbloudů. Zapojili jsme se do jejich kartáčování, povozili se na jejich hřbetu a povodili lamu. Po návratu z výletu jsme společně vyplnili pracovní listy a následovali dětmi oblíbené divadelní scénky na téma „Afrika“.

Vzhledem k vysokým teplotám, které náš tábor provázely, jsme se ve středu i čtvrtek namazaní opalovacím krémem vypravili na koupaliště Pohoda. Užili jsme si dosyta vodních hrátek a pochutnali si na “zmrzce“. Hned bylo horké počasí daleko snesitelnější:). Poslední den na nás čekala cesta do Chýnovské jeskyně. I přes množství schodů, které jsme museli zdolat, nás jeskyně nadchla. Na závěr dne jsme si zhodnotili celý týden, každý jsme si vymysleli vlastní vlajku a název státu. Fantazie dětí pracovala ve velkém. Nakonec každý dostal diplom za účast a odměnu a rozešli jsme se vstříc dalším prázdninovým zážitkům. Všechny děti byli moc šikovné a moc jsme si náš společný týden užili!

Text: Monika Švadlenová

Foto: Monika Švadlenová