Diskuze s místopředsedou Poslanecké sněmovny Ing. Janem Bartoškem

Ve středu 20. dubna byla naše škola poctěna návštěvou místopředsedy Poslanecké sněmovny Janem Bartoškem (KDU–ČSL). Třídy druhého, třetího a čtvrtého ročníku měly tedy jedinečnou příležitost zúčastnit se diskuze nejen na téma války na Ukrajině.

Pan Bartošek, jak sám podotkl, nepřijel do školy vyprávět, ale debatovat. Během chvíle jistě poznal, že se dostavil na správné místo, neboť byl téměř ihned zasypán různorodými otázkami. Protože nám nebyly dány mantinely, zvládli jsme probrat široké spektrum témat od „kauzy Skripal“ přes politické vztahy v Evropě až po nadcházející prezidentské volby – vše ve spojitosti s aktuálním děním na Ukrajině. Neexistovala nicméně otázka, se kterou by si pan místopředseda neporadil. Bylo evidentní, že se bavíme s osobou, jež v dané problematice žije každodenně. Přidanou hodnotou zjevně byl i sympatický zájem pana Bartoška o naše názory a znalosti.

Jediným limitujícím faktorem byl čas. Nebýt časového vymezení, debatovali bychom bezesporu s panem Bartoškem déle než stanovenou hodinu a půl. I tak jsme ale všichni odcházeli z debaty obohaceni novými informacemi a s pocitem, že jsme zas o něco chytřejší!

Text: Igor Janouch, 4. ročník

Foto: Mgr. Marek Švadlena