2. turnus příměstského tábora pro ZŠ (07.-09.07.2021)

2.turnus letního příměstského tábora byl v rámci tématu “Příroda okolo nás s pohádkovým nádechem” a během tří dnů byla naším tématem příroda a pohádky.

První den dopoledne jsme děti seznámili s tím, co nás bude čekat v průběhu tří dnů. Děti plnili také první úkol – spojit obrázek pohádky s názvem – což byl u některých pohádek oříšek. Za poznáváním rostlin jsme se vydali okolo vodní nádrže Jordán. Děti nás velmi překvapili svojí znalostí rostlin! A jejich znalosti jsme odměnili točenou zmrzlinou.

Druhý den nás čekal celodenní výlet do interaktivního Houbového parku Roseč. Děti si zde užili hry, soutěže, plnili vědomostní úkoly, velmi je zaujalo muzeum fosilií. Zažili také dobrodružnou expedici do světa skřítků, pohádkových bytostí, houbiček a také do vesmíru. Závěrem jsme si zde dali výborný oběd.

Poslední den jsme navštívili oboru na Horkách, děti přinesli pro zvířata tvrdé pečivo a mrkev. Divoká zvěř se dětem ukázala sice v dáli a i přesto děti nadšeně a v tichosti sledovali daňky. Při cestě zpět jsme se zastavili na hřišti Pintovka, kde si děti užívali lanovou dráhu a ostatní herní prvky.

Obědy jsme měli zajištěné v restauraci Na pěkné vyhlídce, kde kromě výborného jídla byla největší dobrotou byla malinovka:). Nejen zážitky, ale navázání nových kamarádství mezi dětmi z různých škol nám potvrdilo, jak jsou tyto tábory přínosné.

Text a foto: Lenka Hlavicová