1. turnus příměstského tábora pro ZŠ (01.-02.07.2021)

1.turnus letního příměstského tábora je úspěšně za námi! Od 1.7 do 2.7 proběhl pro 19 žáků ZŠ první letní příměstský tábor. Během dvou společných dnů nás čekal nabitý program.

 

První den nás čekala trocha naší historie v centru tábora v Husitském muzeu. Na náměstí nás přivítal měšťan, který nám prozradil, jak se v dávných dobách v Táboře žilo, a vyprávěl nám pověst o rytíři Ronaldovi. Prošli jsme si Táborské středověké podzemí a také navštívili expozici Husité, kde jsme se dozvěděli plno informací o bitvách, vojevůdcích a prozkoumali dobové zbraně. Mohli jsme si na vlastní kůži vyzkoušet jaké je to posadit se na královský trůn a obléknout si dobovou drátěnou košili. Po náročném programu v muzeu jsme si pohráli na hřišti a zamířili na výborný oběd v restauraci Na Pěkné Vyhlídce v Čekanicích. Zaslouženou odměnou po celém dni pro nás byla točená zmrzlina.

Druhý den jsme i přes menší nepřízeň počasí vyrazili do Zoo Větrovy, kde nás čekala komentovaná prohlídka s paní průvodkyní. Paní průvodkyně nás provedla celou zoo, o každém zvířeti nám prozradila zajímavosti a ochotně odpovídala na všechny naše všetečné otázky. Všichni jsme odcházeli nadšení a ani kapky deště nám nevadily J Na závěr tábora jsme společně vytvořili plakáty, kde jsme shrnuli nejlepší zážitky z našeho dobrodružství.

Oba dva dny jsme si moc užili a už se těšíme na další turnusy!

Text a foto: Monika Švadlenová