3. turnus příměstského tábora pro ZŠ (12.-16.07.2021)

Ve dnech 12.- 16.7 proběhl pro 15 dětí ZŠ již třetí turnus letního příměstského tábora. Během celého týdne nás čekal nabitý program na téma „Indiáni“.

První den jsme se rozdělili do 3 kmenů, zvolili jsme náčelníky, vymysleli jsme si indiánská jména a zábava mohla začít! Seznámili jsme se se životem indiánů – co jedli, jaká zvířata lovili, v čem žili, jak se oblékali. Co by to bylo za indiána bez indiánské čelenky? A právě vyrobit si svou vlastní čelenku byl náš první úkol. Druhý den nás čekal Indiánský víceboj na školní zahradě, při kterém jsme si vyzkoušeli jaké to je střílet z luku na terč, lovili jsme bizony a zasoutěžili si při překážkové dráze. Odpoledne nám počasí přálo, proto jsme se osvěžili vodní balonkovou bitvou, kterou si všichni moc užívali.

Středa byla ve znamení výletu do Zoo Hluboká nad Vltavou. Prohlédli jsme si všechna zvířata, pohráli si ve výběhu s kozami a dali si výborný oběd. Předposlední den jsme se pustili do společné výtvarné práce – všechny týmy tvořili část našeho společného totemu. Poté jsme se společně zasmály u scének, kterou si každý kmen připravil na zadané téma – život indiánů nebo šamanský tanec na přivolání slunce. A tanec opravdu zabral. Odpoledne jsme tedy vyrazili na hřiště, kde jsme se mohli pořádně vyřádit.

Poslední den na nás čekala cesta za pokladem po indiánské stezce. Cestou nás ale čekali zapeklité úkoly – Morseova abeceda, stopy zvířat, hvězdné souhvězdí nebo tajné šifry. Nakonec jsme všechny překážky zdolali a sladkou odměnu našli. Všechny děti byli moc šikovné a moc jsme si náš společný týden užili!

Text a foto: Monika Švadlenová