Příměstský tábor (10/2021) “Podzim v přírodě a zahradě”

Jeden den podzimních prázdnin měli možnost žáci naší základní školy prožít na příměstském táboře. V současné epidemiologické situaci jsme bohužel museli odmítnou účast dětí z jiných škol. Na naši cestu do podzimní přírody se vydalo 13 dětí. 

Naše putování začalo ranním srazem ve škole a informací o plánu celého dne. Před cestou jsme se posílili svačinou, kterou pro nás připravily paní kuchařky z naší školní jídelny. Začátek putování okolo Jordánu byl sice za chladnějšího počasí, ale děti se zahřály na dopravním hřišti plněním úkolů, které připravila „Monča“. Naše cesta byla vyplněna sběrem přírodnin, poznáváním stromů a rostlin. Krásná příroda, barevné stromy a hřející slunce nás pomalu vysvléklo z bund a na louce jsme si zahráli „retro“ hry Pan čáp ztratil čepičku…, Zlatá brána otevřená…, Káně, kvočny a kuře…., Rybičky rybáři…. všichni jsme se pro hry tak zapálili, že když byl čas odchodu na oběd, zaznělo dlouhé „ještěěě nééé…“

Oběd jsme měli jako i při minulých táborech v restauraci Na Pěkné vyhlídce v Čekanicích. Boloňské špagety nikoho nezklamaly a po obědě jsme se sotva dokulili zpět do školy. Zde nás čekalo zpracování sesbíraných listů stromů, které jsme použili na výrobu velkoformátové podzimní královny. Kooperace dětí byla skvělá a jejich nadšení pro výrobu i nás překvapila. Program jsme zakončili na školní zahradě opékáním špekáčků, na které jsme přizvali rodiče a sourozence dětí.

Byl to moc příjemný den, všichni jsme si to náramně užili a odnesli si spoustu příjemných zážitků a zajímavých poznatků. Moc děkujeme rodičům, kteří se zapojili do přípravy ohně, obsluhy dětí a úklidu. Jsme rádi, že jsme společně vytvořili příjemnou atmosféru, mohli se tak lépe poznat a těšíme se na další setkání. Děkujeme rodičům za důvěru a pochvala od nich byla to největší ocenění naší práce.

 

Text: Lenka Hlavicová

Foto: Monika Švadlenová, Lenka Hlavicová