Přednáška Ing. Martina Opatrného z Anglo-Americké VŠ

Reportáž o přednášce “Artificial intelligence won’t replace people, but people who use it will replace people who don’t” od Ing. Martina Opatrného z Anglo-Americké vysoké školy v Praze. Povídání o AI, vzdělávání a studiu v zahraničí.

V rámci sebevzdělávání se uskutečnila zajímavá beseda s Martinem Opatrným z Anglo-Americké vysoké školy v Praze, aby nám předal zkušenosti a zamyšlení nad umělou inteligenci (AI), možnostech studia v zahraničí a sebevzděláváním a v neposlední řadě představil školu, ze které přichází.

Besed se zúčastnily třídy septima, 3. ročník a sexta a hned na začátku nám pan Opatrný přinesl spoustu zajímavých informací o tom, jak AI funguje a jakým způsobem může být využita v různých oblastech života. Hovořil o tom, že umělá inteligence není jenom věcí science fiction, ale reálným nástrojem, který nám může pomoci v mnoha oblastech. Nejvíce nás zaujala myšlenka, že AI může být užitečná nejen v technologii, ale i ve vzdělávání a dokonce při získávání moudrosti. Pan Opatrný zdůraznil, že AI by měla být chápána jako nástroj, který nám pomáhá lépe pochopit svět a učit se nové věci. Také jsme se dozvěděli o různých etických aspektech spojených s AI, jako je například otázka soukromí a bezpečnosti dat. Během svého vystoupení nám také pan Opatrný představil Anglo-Americkou vysokou školu. Popsal, jak tato škola funguje, jaké obory nabízí a jaké jsou její hlavní hodnoty. Zajímavé bylo slyšet o mezinárodním prostředí, které škola nabízí a o výhodách studovat v angličtině.

Celá beseda byla velmi inspirativní a přinesla nám mnoho podnětů k zamyšlení. Mnozí z nás začali přemýšlet o budoucnosti a o tom, jaké možnosti nám nabízí technologie a vzdělávání. Pan Opatrný nás povzbudil, abychom se nebáli nových věcí, hledali vlastní cestu a využili vzdělávat se v zahraničí.

Foto: Mgr. Marek Švadlena

Text: Mgr. Marek Švadlena