Erasmus+ v Kostnici (DE)

Skupina našich studentů z tercie se zúčastnila výměnného pobytu v rámci programu Erasmus+ v německé Kostnici, kde strávili týden společně se studenty ze škol z Německa, Rakouska a Španělska.

V pondělí ráno jsme vyrazili na vlak do Prahy a poté pokračovali autobusem do Kostnice, kde jsme se ubytovali. Večer jsme se zúčastnili uvítací schůzky v místní škole Geschwister-Scholl-Schule, kde jsme byli přivítáni místními studenty a rozděleni do smíšených skupin s kolegy ze Německa, Rakouska a Španělska. Společně jsme se seznámili se školou a projednali program týdne. Úterní ráno jsme započali snídaní a poté jsme se vydali do místní školy, kde jsme se opět setkali ve smíšených skupinách a diskutovali o tématu “Hero, role model, star a idol”. Odpoledne jsme prozkoumávali centrum města a měli čas strávit volně s novými přáteli. Večer jsme se sešli v hotelu a sdíleli své dojmy z dne.

Ve středu dopoledne jsme se zúčastnili workshopu u Bodamského jezera a navštívili i Švýcarsko. Odpoledne jsme byli přivítáni zastupiteli města na radnici, kde jsme se dozvěděli více o mezinárodní povaze Kostnice. Poté jsme v národních skupinách prezentovali postoj našich měst a států k lidem jiných národností. Čtvrteční dopoledne jsme strávili tvorbou prezentací o různých typech škol v našich městech a odpoledne jsme prezentovali své práce. Večer jsme diskutovali o našich zážitcích s učiteli.

Pátek byl dnem odjezdu a i když jsme nechtěli odcházet, museli jsme se vydat na cestu zpět do Prahy a poté do Tábora, kam jsme dorazili kolem půlnoci. Celý týden byl skvělý a každý z nás si ho užil.

Foto: Mgr. Adriana Blažková

Text: Aneta Neckářová