Výstava Alžběty Josefy “hardCORE”

Opět jsme navštívili Dům umění v Českých Budějovicích, kde se právě koná výstava „hardCore“, projekt české výtvarnice Alžběty Josefy. Nejprve se tam vypravila třída tercie a o dva dny později i sexta.

Samotný název hardCore se promítá do děl, která autorka vystavuje, motivy děl jsou vytvářeny vždy pouze v jedné barvě, ale v mnoha jejích odstínech. Obsahově obrazy reagují na události z autorčina života a skoro všechna díla v nás navozovala pocit zklidnění, ticha, klidu.

Jak je již dobrým zvykem, v Domě umění na výstavu navazují workshopy, které my máme prostě rádi! Ani tentokrát to nebylo jinak a absolvovali jsme workshop nazvaný „Touha po tichu“. K tvorbě našich uměleckých děl jsme využili autorčina díla otištěná na plakátech vážících se k výstavě. Za pomocí koláže jsme vytvářeli individuální kompozice pocitů a možných příběhů. Každý z nás si tak mohl odnést, a nepochybně také odnesl jedinečný zážitek. Tímto bychom chtěli poděkovat neúnavným propagátorkám umění, Mgr. Jarmile Lambertové a Mgr. Vlastě Skalkové, které s námi výstavy absolvují a rozšiřují tak naše umělecké vnímání.

Text: Tereza Lorencová

Foto: Mgr. Jarmila Lambertová, Mgr. Vlasta Skalková