Mezinárodní jazykové zkoušky ÖSD

Naše škola nabízí unikátní možnost si složit mezinárodní německý jazykový certifikát ÖSD v “pohodlí” vlastní školy na našem vlastním certifikovaném zkušebním centru. Včetně přípravy, zkoušek nanečisto, přípravných materiálů a finálních zkoušek. Ano, u nás to jde!
Letos se pro zkoušky z němčiny v úrovni B1 na našem vlastním certifikovaném zkušebním centru “Rakouského jazykového diplomu” rozhodlo 5 studentek vyššího gymnázia a v polovině března “šly do toho”!  A jak taková zkouška probíhá?
Nejprve musely zvládnout písemný test, který trval více než tři hodiny a úkoly byly tentokrát na úroveň B1 poměrně náročné. O dva dny později se konaly ústní zkoušky, které sestávají z přípravy a předvedení prezentace a zvládnutí jazykové situace ve dvojici. Je k dispozici 15-20 minut času na přípravu a samotná zkouška trvá 15 minut. Všechny kandidátky zvládly zkoušky úspěšně a výsledkem byly krásné certifikáty osvědčující získání úrovně B1. Srdečně gratulujeme a maturantky mají nyní možnost si tímto certifikátem nahradit maturitní zkoušku a studentky septimy jsou motivovány pokračovat k získání certifikátu o úroveň vyšší, tedy B2, ve starší terminologii “malá státnice”.
Ještě jedna malá poznámka, certifikát má celosvětovou neomezenou platnost a my máme za to, že na střední škole je ten správný čas k získání této zkoušky. Těšíme se na další motivované studentky či studenty!

Text: PhDr. Markéta Švadlenová, Prüfungszentrum ÖSD Tábor

Foto: Mgr. Marek Švadlena