Podzimní prázdniny se Slam poetry v táborském divadle

Hurá do táborského divadla na netradiční představení! 26. října sice byly podzimní prázdniny, ale to nebránilo skupince nadšenců a dvou češtinářek vyrazit do divadla na vůbec první “battle klání” SLAM POETRY v těchto prostorech.

Večer to byl opravdu pozoruhodný – celou akcí diváky prováděl Anatol Svahilec (český slamer a mistr ČR ve slamovaní) a účinkující slameři předvedli neskutečnou show. Naše skupinka se zapojila do soutěže také, přebrala důležitou úlohu poroty.

Doplnění editora – víte co to je “slam poetry”? Pojďme se podívat, co si o tom myslí web www.slampoetry.cz : “Slam poetry vznikla v polovině 80. let v USA a od té doby se rozšířila po celém světě. Slam poetry nelze zaměňovat s autorským čtením či recitační soutěží. Autoři – performeři se zaměřují na to, co sdělují a jak to sdělují. Ideálním případem je výraz, který stojí na pomezí poezie a divadla. Důležitá je přitom hlavně komunikace s diváky, jde do jisté míry o interaktivní disciplínu (diváci bodují, zapojují se, předávají energii, rozhodují…). Do hry přichází i mimika, výraz, pohyb, rytmus i sdělení textu či principy improvizace. Slam poetry dobře charakterizuje head line: POEZIE vs. SHOW!

Text: Mgr. Tereza Švadlenová

Foto: Mgr. Tereza Švadlenová