Začátek školního roku byl v rámci naší základní školy opravdu velmi rozmanitý. Druhého září jsme poznávali krásy Tábora a jeho okolí a užili si krásný slunečný den. A teď se již pusťte se do čtení!

Adaptační program 1.A a 2.A – 2.září si paní učitelky z 1. a 2. třídy, spolu s  asistentkami připravily pro děti zábavnou stezku. Děti měly na patnácti stanovištích za úkol plnit zajímavé úkoly a hádanky z prostředí lesa a přírody okolo nás. Úkoly dětem zadával skřítek Poškoláček, který pak na nás čekal i se sladkou odměnou! Děti se mezi sebou navzájem poznávaly a seznámily se s přírodou v okolí Tábora. Určitě si tento skvělý zážitek znovu zopakujeme!

Adaptační program 3.A a 4.A – Třetí a čtvrtá třída vyrazila na expozici do kotnovské věže, po velmi zajímavé výstavě a zhlédnutí filmu o založení Tábora, žáci vyplnili pracovní listy a vydali se na věž, odkud je krásný výhled na celé staré město táborské a okolní přírodu.

Adaptační program 5.A – Žáci 5.A se v pátek zúčastnili adaptačního programu, který se konal v okolí lesoparku Pintovka. Naše dobrodružství jsme započali cestou do nedalekého lesa na Horkách. První zastávkou byl lesní altán, kde na nás čekal první úkol v podobě pracovního listu. Jednalo se o “seznamovací formulář”, ten obsahoval například měsíc narození, oblíbené jídlo/film/zvíře, koníčky atd. Formuláře jsme si společně vyhodnotili. Poté jsme chvíli pozorovali muflony v místní oboře a zamířili směr Pintovka. Nedaleko restaurace na nás čekalo hned několik her. Vyzkoušeli jsme si také aktivitu na držení rovnováhy, při které bylo velmi důležité spolupracovat a komunikovat mezi sebou. Program jsme zakončili sladkou tečkou v podobě nanuku a volnou hrou na hřišti.

Text: třídní učitelé a asistentky tříd ZŠ

Foto: třídní učitelé a asistentky tříd ZŠ