Školní časopis roku – krajské kolo

V pátek 20. května 2022 proběhl 12. ročník soutěže školních časopisů. Po dvou letech covidového období jsme se mohli společně sejít v Českých Budějovicích ve studentském klubu Kampa, užít si dopoledne plné zajímavých příspěvků doprovodného programu a sledovat vyhlášení těch nejlepších časopisů a novin pro letošní školní rok. 

Na začátku programu nás přivítal náměstek hejtmana Jihočeského kraje, pan František Talíř. S příspěvky vystoupili a obohatili naše znalosti: Zuzana Trubelová z českobudějovického Eurocentra, Denisa Hocke z Europe Direct České Budějovice, Matěj Šolc z CPDM, o.p.s. Český Krumlov, Pavla Heyduková z Eurodesk a regionální novinářská hvězda Petr Kubát z Českého rozhlasu Radiožurnál i stanice České Budějovice. Při pauze na občerstvení jsme poslouchali úžasné dívčí folkové kvarteto Andromeda, a poté nás již čekalo samotné vyhlášení, na které jsme se všichni moc těšili. 

A jak to dopadlo? S naším časopisem “Soukromák” jsme se v kategorii žáci II. stupně a střední školy umístili na krásném druhém místě.  A byli díky tomu vysláni do národního kola, které proběhne v listopadu. Doufáme, že budeme úspěšní i v tomto kole. Držte nám palce! 

Text: Nela Novotná, kvarta

Foto: Mgr. Marek Švadlena