TABOOK workshop „Co je to vlastně design?“

V pátek 3. září se sekunda účastnila workshopu v rámci táborského festivalu knihy „TABOOK“. Lektorky a grafické designerky, Helena Šantavá a Kateřina Přidalová, nám povídaly o tom, co je to vlastně DESIGN.

Posadili jsme se do kroužku a všude kolem byly knihy. Nejdříve nám ukázaly různé podoby knížek, poté přišlo na řadu prohlížení. Všechny knihy a časopisy byly moc zajímavé, ale nejvíce se mi líbily deníky – byly schované dva v jednom obalu a byly psané ručně, a ani neměly moc prázdných míst. Dále jsme vypracovávali úkoly, například jsme psali jsme své jméno různými způsoby. Moc mě to bavilo a ráda bych si to někdy zopakovala.

TABOOK je festival, kde se například dozvíte, jak napsat knížku. Mě osobně to zaujalo, protože jsme si prohlédli mnoho knih, ke kterým bychom se asi jen tak nedostali. Knížek bylo na TABOOKu hodně, ale každá měla jiný vzhled a obsah. A o tom knížky vlastně jsou – každého baví něco jiného a každému se líbí něco jiného. Během workshopu „Co je vlastně design“ jsme přesně na tohle narazili.

Text: Marie Urbanová & Marie Shonová, sekunda

Foto: Mgr. Marcela Marešová