“Piráti, vzhůru na palubu” aneb reportáž o našem příměstském táboře

   Jarní prázdniny měli možnost žáci naší školy prožít na příměstském táboře. I přes nepříznivou epidemiologickou situaci náš tábor úspěšně proběhl. Na naši plavbu se nalodilo 17 pirátek a pirátů z 1.A a 2.A.

 

   Naše dobrodružství začalo první den, kdy nás na své tvrzi přivítal pirátský kapitán Salazar a svěřil nám vlajku a truhlu s pokladem. Po celých dlouhých pět dnů jsme měli za úkol tento poklad chránit. Kapitán slíbil, že pokud poklad ochráníme, poslední den nám obsah truhly rozdělí. Na začátku našeho dobrodružství jsme složili pirátskou přísahu a stvrdili ji pomocí svého otisku prstu. Pod vedením kapitánek jsme plnili během celého týdne mnoho zapeklitých úkolů a činností z připraveného programu. Odměnou za zvládnuté úkoly byly pochvaly, které posádka sbírala do svých pirátských průkazů. Ale pozor! Porušení pirátské přísahy bylo trestáno jako největší hřích. Nasbíráním hříchů hrozilo, že z pokladu nedostaneme na konci našeho dobrodružství nic.

 

   Nezbytné bylo vyrobit pirátskou výbavu – od pirátského trička, pásky přes oko až po šavli. Naučili jsme se vyluštit tajnou šifru, řešili různé pirátské hádanky, křížovky a jiné úkoly. Čas po obědě jsme trávili venku radovánkami ve sněhu. Nejdůležitějším úkolem bylo ubránit pirátskou vlajku a poklad. Jaké bylo ale překvapení, když nám ve středu vlajka i poklad zmizely! Vypravili jsme se proto na výpravu na sportovní areál Komora. Zde nás čekali zlí piráti, kteří měli lup na svědomí. I přes velmi nepříznivé počasí jsme vlajku i poklad od zlých pirátů získali po úkolové bitvě zpět. Vybojovali jsme teplý čaj a muffin.

 

   Program jsme zakončili cestou za pokladem (šipkovaná) po budově školy. Odměnou za úspěšný týden byl poklad, který jsme dostali, a pro každého zde byl měšec dobrot. Celý týden jsme si užili a na závěr jsme dostali diplom za skvělou práci během tábora.

 

Zažiješ s námi dobrodružství příště i ty? 🙂

 

Text: Monika Švadlenová, Lenka Hlavicová

Foto: Mgr. Marek Švadlena