Vážení a milí čtenáři,

od vydání posledního čísla se mnoho z našich životů změnilo. Ještě 10. března jsme si nedokázali představit, že za pár dní se z pojmu “běžný den” stane něco, co budeme velmi dlouho vyhlížet. I v redakci jsme začínali pracovat na tomto čísle, představy byly – a hle – nastala koronadoba a naše plány byly zastaveny. Až po skoro třech měsících bylo možné časopis dopracovat. O to zajímavější byl výběr článků, uměleckých prací a reportáží, které do čísla použít, a mohu říci, že to vůbec nebylo snadné. Ale povedlo se!

Škola bývá životem pulzující místo, kde se setkává mnoho lidí, najednou i zde bylo ticho a “pusto”. Byli jsme proto rádi, když jsme na konci května mohli brány školy otevřít a přivítat žáčky základní školy. Posléze k nim na konzultace přibyli i žáci nižšího i vyššího gymnázia a i přes velmi silná hygienická opatření se ze školy zase opět stalo místo k životu. K tomu nás v polovině června čekaly maturity a školní inspekce, obě souběžně. Bylo to náročné, ale jak maturanti, tak zaměstnanci školy si vedli výborně, a tak jsme vlastně “odmaturovali” všichni.

Nastává čas prázdnin, takže vážení rodiče, žáci, kolegové, přátelé a čtenáři, využijte letních měsíců k načerpání sil, relaxujte a věnujte svůj čas nejenom své rodině, ale i sobě. V září se na vás všechny budeme moc těšit v novém školním roce 2020/21. Tak na viděnou v úterý 1. září!

Hezké čtení,
Marek Švadlena