Lyžařský zájezd sekundy na Hochficht (26.-31.01.2020)

Letošní lyžařský výcvikový kurz určený pro sekundu se místo obvyklé Železné Rudy konal v Rakousku v lyžařském středisku Hochficht. S ohledem na stále horší sněhové podmínky v ČR se tato změna vyplatila, a i když teploměr ukazoval jarní teploty, mohli účastníci kurzu užívat zasněžené svahy. První den si sjezdovku všichni pěkně vyšlápli, aby se s terénem seznámili a načerpali pravou horskou atmosféru. Na vrcholku došlo i na klasické stavění sněhuláka, do kterého se (nejen děti) pustily s nečekanou vervou!

Od druhého dne jsme se vydali na svah, kde se účastníci rozdělili na tři lyžařské úrovně. Potěšením pro instruktory bylo, že hned druhý den začátečníci brázdili sjezdovku a třetí den se úrovně všech lyžařů téměř vyrovnaly. Velký obdiv mají hlavně Milan a Anička, kteří byli na konci kurzu vyhlášeni jako ,,skokani týdne“. Nepodlehli mlze, ani vichřici blížící se orkánu či zmrzlému dešti štípajícímu do obličeje. Ano, sníh byl, to ale neznamená, že podmínky k tomuto krásnému zimnímu sportu jsme měli vždy ideální – ale co, zase byla aspoň sranda, hlavně když se do toho prašanu zapadlo nebo když se projíždělo v mlze jako mlíko kolem zapnutých sněžných děl:-).

V závěru kurzu byl na dopoledne připraven lyžařský závod ve slalomu, ve kterém se děti  nechaly strhnout soutěžní atmosférou a šly do sjezdu vyloženě po hlavě. U vítězů rozhodovaly jen setiny, takže diplom si při večerním vyhlašování nejen odnesli, ale hlavně zasloužili všichni. Poslední večer probíhaly tedy bujaré oslavy vítězů a dětské šampaňské teklo proudem:-).

PS pro rodiče: Až pojedete s vašimi dětmi na hory, nechte je zapnout si lyžáky a nést si lyže. Oni to s přehledem zvládnou:-).

Text a foto: Mgr. Veronika Boháčová