Červnové třídní výlety

Konec školního roku 2023/24 přinesl rozličné zážitky. Cestovali jsme na mnoho míst a vyzkoušeli si spoustu nových věcí. Pojďte se s námi podívat, co všechno jsme během posledních školních dnů zažili.

Tentokrát nebudeme zabíhat do detailů každého jednotlivého výletu, protože jich bylo zkrátka opravdu hodně a tak je tento článek jakousi kompilací většiny akcí, které jsme společně se žáky uskutečnili v závěrečných červnových dnech, tak jdeme na to!

Aby to nebyl úplný zmatek v akcích, pojďme se nejdříve zaměřit na nejmladší žáky I. stupně naší základní školy. Ti absolvovali dvě školy v přírodě, prvňáčci byli v kempu Roudná, ostatní pak na Monínci a pátá třída měla program po blízkém okolí Tábora. Žáci navštívili také Den otevřených dveří armády ČR, kam se podívalo na devět tříd naší školy. Páťáci se také stihli zúčastnit i atletického poháru a soutěžili o čest naší školy. Abychom nebyli jen v blízkém okolí, rozlétli jsme se po Česku – kvarta navštívila Český Ráj, septima Křivoklátsko, prváci a kvinta Jindřichohradecko, sexta si prošla Židovu Strouhu a Bechyňsko a třeťáci putovali v okolí Kadaně, Prunéřova a dostali se i do Mostu. Máme rádi i cyklovýlety – sedmáci a osmáci projeli křížem krážem Třeboňsko a Táborsko. Navštívili jsme i Přírodovědné muzeum v Semenci u Týna nad Vltavou, kam se podívala prima a sesťáci. Ani na Prahu jsme nezapomněli, třída sekunda tam vyrazila na exkurzi do Armádního muzea na Žižkově. Rádi si hrajeme, proto sesťáci, primáni a sekundáni navštívili Obludiště a Zoo Na hrádečku, které najdete v Horní a Dolní Pěně u Jindřichova Hradce. Učili jsme se používat audiovizuální techniku a zkoušeli filmařské triky, to když sekunda dvakrát navštívila písecké studio Animárium a sami si vytvořili krátký slow-motion film nebo zjistili, cože to je ten “green screen”. Tercie se ještě stihla vzdělat v první pomoci a jak se chovat v krizové situaci.

Myslím, že jsem na několik akcí ještě pozapomněl, ale vím, že si to žáci i učitelé velmi užili a naladili se tak na prázdninové dny. A my učitelé se na ně budeme těšit zase v září, na začátku školního roku 2024/25!

Foto: žáci a učitelé TABSG

Text: Mgr. Marek Švadlena