Maturitní ples 4. ročníku a oktávy (maturanti 2024)

Maturitní ples je vrcholnou událostí posledního středoškolského ročníku každého studenta a vy jistě čekáte, že si tu počtete o programu plesu, kdo byl moderátor večera a podobně. My vám ale místo toho přinášíme interview maturantů s maturanty, kdy máte jedinečnou možnost proniknout přímo k zážitkům a vzpomínkám jich samotných. Ptala se Anička Pham a Nela Janková.

Fotoreport č.1 z plesu

(autor: David Faic)

Fotoreport č.2 z plesu

(autor: Martin Hošek)

Video sestřih z plesu:

(autor: nexusproductions.cz)

 

Hodně ses podílela na tvorbě hudby a choreografii na půlnoční překvapení. Co se Vám nejvíce podle tebe povedlo?

Lydie Ondrová: Nejde říci co se nám nejvíce vydařilo, ale z čeho mám určitě nejlepší pocit, bylo půlnoční překvapení na kterém jsme nejvíce pracovali. Také se nám povedla zábava pro hosty a to soutěž v pojídání tortill. Byla to neobvyklá podívaná, která hosty velmi pobavila.

Splnil ples tvá očekávání?

Lydie Ondrová: Upřímně jsem byla z plesu nervózní, že si ho jako třída neužijeme kvůli organizování celého večera a že se nepovede podle mých představ. Mohu ale říci, že jsem se mýlila. Mile mne překvapilo, jak se ples vydařil a jak moc jsme si ho všichni užili. Za sebe mohu říci, že to byl jeden z mých nejlepších zážitků na který nikdy nezapomenu. Jsem šťastná jak moc se nám ples povedl.

Jen díky tobě jste mohli mít nádherný obraz do dražby. Jak dlouho ti trval namalovat? Jsi spokojená se svým výsledkem?

Lucie Vágnerová: Cca 40-50 hodin a nakonec příliš nejsem.

Jak bys popsal jedním slovem Váš ples?

Karel Vlach: Binčus

Jak ses cítil během proslovu?

Karel Vlach: Hrozně se mi chtělo na toaletu a bez Nely bych to nedal… Zároveň jsem cítil velkou úlevu, protože jsem se moc bál, že se projev nebude líbit.

Byla jsi jedna z hlavních, co jste zařizovali veškerou tombolu. S čím bylo během příprav tomboly nejvíce pracné?

Nela Janková: Jednoznačně nejvíce práce ohledně tomboly bylo kolem rozdělování čísel na jednotlivé ceny, popřípadě výroba balíčků. Práce je to velmi jednoduchá jen lepíte čísla a zapisujete je do seznamu, ale zabere to hodně času. Ve výsledku nejvíce to odnesou vaše záda.

Jakým způsobem se nejefektivněji shánějí sponzoři?

Nela Janková: My začínali se známými nebo s podniky, které již v minulosti maturitní plesy sponzorovaly. Vědí, co od buď vás nebo takových akcí očekávat. Vždy je potřeba zmínit, že ples jim může udělat velmi výhodnou reklamu, ať už v místě konání, nebo na sociálních sítích. Stačí jen obvolávat a psát e-maily. Stává se často, že některé firmy vůbec nereagují, to ale není žádná prohra. I my jsme zkoušeli velké množství sponzorů, někdy i velmi nepravděpodobných, ale často to vyšlo a z naší domluvy vzešlo mnoho krásných cen. A určitě doporučuji začít s předstihem. U nás se takhle akce rozjela začátkem čtvrťáku, a i tak jsme měli do plesu, co dělat. Sepsat si potencionální sponzory, a pak už jen posílat hromadné maily.

Byla jsi jedním z lidí, kteří se na celém plesu nejvíce podíleli. Jakou vlastnost si při plánování plesu nejvíce využila?

Anička Pham: Se svými spolužáky jednoznačně trpělivost a hlavně vždy zachovat chladnou hlavu. Jinak by nastaly hádky a na to nikdo z nás neměl energii ani čas. Co se tyče stránky v plánování, hodně jsem využívala svojí kreativitu a byla jsem všem nápadům od ostatních vždy otevřená.

Co bys poradila budoucím maturantům?

Anička Pham: Buďte originální a kreativní. Jdete si za cílem, že chcete mít jedinečný ples než ostatní, v tom je to kouzlo. Nebuďte všední a ples jedině s AGENTUROU!!

Pane třídní, s jakými pocity jste z plesu odcházel?

Mgr. Zdeněk Novák: Z plesu jsem odcházel s pocity štěstí a spokojenosti, protože vše se povedlo na výbornou a za to vděčím hlavně třídě, kterou mám. V podstatě jsem se nemusel o nic moc starat a všechno proběhlo hladce. Na plese se všichni hosté náramně bavili a to nám především všem šlo. Doufám, že tento nezapomenutelný večer se vryje do paměti všem přítomným, protože mně určitě ano.

Paní třídní, jakou školní známkou byste ples ohodnotila?

Mgr. Lenka Zedníková: Maturitní ples vyšel na jedničku a myslím, že si ho skvěle užili úplně všichni. Nejvíce vzpomínat ale budou maturanti, kteří mají spoustu vtipných a nezapomenutelných historek i zážitků.