Oslavy 30. výročí založení školy

Od 1. září 1993 už uběhlo 30 let. Táborské soukromé gymnázium se od té doby rozšířilo i o základní školu, zvětšilo a renovovalo své prostory, škola dostala “nový kabát”. Učí se u nás žáci od první třídy – dokonce od kurzu pro předškoláčky – přes žáky druhého stupně a “malého” gymnázia, až po gymnazisty – středoškoláky a maturanty. 

Slavíme celý rok. Nabídli jsme žákům více kroužků, více seminářů pro maturanty a více projektových aktivit. Skládáme jazykové zkoušky, jezdíme na výměnné pobyty, vědomosti si rozšiřujeme i na řadě akcí.

Minulou středu, za krásného slunečného počasí, se před školou rozvinul červený koberec, zazářila květinová výzdoba a v 9 hodin se otevřely brány soukromého gymnázia, aby mohlo důstojně a na úrovni přivítat vzácné hosty. Slavilo se 30.výročí založení školy ! Od rána proudili pozvaní hosté, starostové a místostarostové Tábora a okolních obcí, významní absolventi, rodiče, ředitelé škol a táborské osobnosti, aby si prohlédli nově rekonstruované prostory školy. Slavnostní shromáždění zahájil místopředseda sněmovny ing. Jan Bartošek, zakladatelka školy Mgr. Věra Komzáková ocenila uplynulé roky a spolupráci, škole přáli senátoři MUDr. Tomáš Fiala a MUDr. Marek Slabý, starostové ing. Štěpán Pavlík a Mgr. Jaroslav Větrovský. Na dálku poslali své zdravice a slova podpory také náměstek hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Pavel Klíma, primátorka Českých Budějovic doc. ing. Dagmar Škodová Parmová a poslankyně Mgr. Renáta Zajíčková. ředitelka školy Markéta Švadlenová poděkovala, vyjádřila respekt a závazek do budoucna.
Setkání zpříjemnilo i vystoupení školního sboru, stejně jako bohaté občerstvení.

A čím jsme si spolu s hosty den oslav užili a zpestřili? Všichni mohli zapsat škole přání, podívat se do výuky chemie a biologie v laboratoři, zkusit si kvíz z češtiny, matematiky, ze zeměpisu a z angličtiny s autentickým mluvčím, účastnit se otevření nové školní zahrady a společně zasadit lípu, prolistovat rozsáhlé kroniky školy, zavzpomínat a porovnat si. Pokřtili jsme krásný almanach školy, který sestavil Mgr. Marek Švadlena a který více než 100 (!!) stranách textu česky i anglicky postihl nejdůležitější kapitoly života školy, ale především ho ilustruje velké množství krásných fotek ze všech období těch 30 let.
Zastavte se u nás ! Jste zváni a vítáni po celý rok !

text: PhDr. Markéta Švadlenová, ředitelka školy

foto: Ing. Radek Havlíček