Milí čtenáři,

závěrem školního roku se přiblížily vytoužené prázdniny. Jako každoročně se rozprchneme do rozličnýchykoutů Česka i světa. Budete patřit mezi ty „tabulkové“ a vyrazíte směr Chrovatsko a Itálie jako většina? Nebo budete prozkoumávat krásy naší české země?

Mimochodem, víte že meziroční nárůst Čechů, kteří si pro dovolenou vybírají tuzemské cíle, je procentuálně největší a ukazuje po dvaceti letech na tendenci návratu k domácímu cestovnímu ruchu.

My přidáváme i další možnost – zkuste letní hory! Vyšlápněte si třeba Alpy, jsou jen tři hodiny cesty autem a abychom vás nalákali, zvolili jsme za plakát letošního čísla pohled, který můžete vidět z hory Schafberg (v překladu Ovčí hora), která leží v Solné komoře u Salzburku mezi ledovcovými jezery Wolfgangsee a Mondsee. A až tam budete, doporučuji nahoru vyjet historickým vláčkem – zubatkou a nazpět sejít pěšky, máte postaráno o celodenní výlet. A ta panoramata!

Závěrem vám všem přejeme hezké zážitky a šťastný návrat. My se na vás budeme těšit v září a společně oslavíme !30! výročí založení naší školy, které se bude konat 6. září dopoledne.

Hezké prázdniny!