Milí čtenáři,

nevím jak vy, ale já mám z Vánoc smíšené pocity. Ne dva. Ale hned celý kaleidoskop pocitů. Provedu vás některými z nich. Mix pocitů klidu a míru s rozhulákanými reklamami s Alzákem nebo předokonalými citovými reklamami zabývajícími se nejtitěrnějšími lidskými emocemi a setkáváním rodin přinejlepším jednou za rok u společného stolu, kde všechny aktéry spojí pivo nebo ještě lépe coca-cola.

Pocit naprostého perfekcionismu v každém aspektu toho, co se chystáme udělat. Výzdobu a dekoraci příbytků. Nechat se přešťastné vyfotit u cizího stromku v naaranžované místnosti v ateliéru a šup s tím na sociální sítě. Pocity mísení tradičních hodnot křesťanských „jdeme na půlnoční do kostela, sice tam chodíme jen jednou za rok, ale to nevadí“ a materialistických „dej mi pod stromeček jen obálku, po svátcích budou bezva slevy“.

Pocit obžérství bramborových salátů a cukroví, pocit blížícího se období novoročních předsevzetí a jejich následného neplnění. Pocit obdarování blízkých. Pocit radosti, že jsme spolu. Pocit správných Vánoc.

Přeji vám všem, abyste měli Vánoce takové, jaké si je plánujete. Krásné. Prostě VAŠE.

V roce 2023 na viděnou!