Třídní výlet 1. ročníku do Opárenského údolí

Na konci roku bývají vždy třídní výlety a náš 1. ročník nebyl výjimkou. V pondělí 20. června 2022 vydala v doprovodu třídní učitelky Terezy Švadlenové a pana učitele Zdeňka Nováka na třídní výlet do Opárenského údolí. Cíl následujících tří dnů byl jasný – zdolat několik vrcholů Českého středohoří!

Výlet odstartoval již brzy ráno z táborského vlakového nádraží (cesta byla poměrně náročná a plná překvapení), a tak jsme se místo v Lovosicích ocitli v Ústí na Labem, kde jsme lanovkou v centru města vyjeli na Větruši, kde se nám odkryl pohled na celé Ústí (někteří z nás neváhali a na další cestu se posilnili místními specialitami). Poté už následovala cesta směr Lovosice – Opárno. Ovšem, nic není zadarmo, do “našeho mlýna” jsme museli dorazit pěšky skrz les. Nebyl to jediný vrchol tohoto dne – po rychlém občerstvení v Černodolském mlýně následovala první “challenge” v podobě zdolání hory Lovoš, ze které jsme mohli vidět nádherná panoramata Českého středohoří, ale i Lovosice, Litoměřice či červené střechy nedalekého Terezína, večer pak byl plný her.

Druhý den začal brzkým vstáváním a celodenním putováním a výšlapem na nejvyšší vrchol Českého středohoří – Milešovku (837 m n.m.). Zdolali jsme jí!!! ? Za odměnu jsme večer rozdělali oheň a pekly nejen buřty, ale i naše oblíbené marshmallow… došlo i na hry, písničky a tanec. Výlet jsme si užili a už se nemůžeme dočkat toho, až zase někam vyjedeme.

Text: Nela Drhovská, Klára Frantíková, Matyáš Maxa

Foto: Mgr. Tereza Švadlenová