Milí čtenáři časopisu Soukromák,

letní čas prázdnin se nachýlil a kráčíme vstříc novému školnímu roku. Krásné teplé dny s dlouhým svitem až do nočních hodin vystřídá úžasný barevný podzim se studenými rány a nezbytným “šokem” z obnoveného ranního vstávání, které každý student a učitel zažívá každoročně…

Ale na druhou stranu opět se setkáme s kamarády a spolužáky, i my učitelé vás rádi opět uvidíme!

Školní magazín vstupuje do šestého roku existence, tak jsme přes prázdniny, opět jako každý rok, vylepšili či pozměnili grafickou stránku časopisu – od titulní stránky až po samotné články a označování fotografií.

Na stránkách se můžete těšit na mnoho rozličných článků, na začátku jsme věnovali místo infoservisu nového školního roku s nejdůležitějšími informacemi, které se vám jistě budou při nástupu hodit. Možná jste zapoměli, v kolik hodin začíná třetí hodina? Nebo jak se jmenuje vaše třídní učitelka? A co se bude dít v září? Na to vše najdete odpověď.

Na úspěch prvního “rozhovoru s absolventem”, který byl v minulém čísle s ligovým fotbalistou Lukášem Pfeifrem, jsme navázali a v tomto čísle si máte možnost přečíst rozhovor s Jakubem Hruškou.

Jako vždy najdete i reportáže z uskutečněných akcí školy, jako je sportovní den, beseda s ředitelem Bezpečnostní informační služby plk. Ing. Michalem Koudelkou nebo třeba online přednášku, která nám zprostředkovala egyptskou výstavu v Praze “Sluneční králové”.

Velkou část jsme věnovali školnímu příměstskému táboru, hostili jsme čtyři turnusy. A přidali jsme i dva fotoreporty – letecký den v Jindřichově Hradci či setkání veteránů Škoda Felicia na Větrovech.

No, je toho hodně a za celou redakci přeji  úspěšný školní rok 2021/22!

 

Tak hezké čtení
Marek Švadlena