4. turnus příměstského tábora pro ZŠ (02.-06.08.2021)

Poslední 4. turnus letních příměstských táborů pro ZŠ je za námi! Ve dnech 2. – 6.8 proběhl pro 21 dětí ZŠ a naším hlavním tématem byl Harry Potter.

První den začal příjezdem do „Školy čar a kouzel“, kde nás Moudrý klobouk rozdělil do čtyř čarodějných kolejí. Naším hlavním úkolem pro tento týden bylo sbírat body pro svůj tým a získat tak na konci Školní pohár. Každá kolej si vytvořila vlastní erb a začali jsme vyrábět své vlastní kouzelnické hůlky. Následovali kouzelnické scénky, které jsme si ve svých kolejích připravili a všichni jsme se u nich moc nasmáli. Po obědě jsme vyrazili na dětské hřiště.

Druhý den byl ve znamení poznávání světa Harry Pottera a kouzlení. Po zhlédnutí filmu nás čekalo velké překvapení. Přišel nás navštívit opravdický kouzelník! Ukázal nám některá svá kouzla, do některých nás i zapojil a nechal nás si vše vyzkoušet.

Středa byla soutěžní den, který jsme kvůli nepříznivému počasí uskutečnili ve škole, místo plánovaného výletu na Kozí Hrádek. Čekali nás různé hry, kvízy, křížovky a velký čarodějný test, který byl velmi důležitý pro získání bodů pro Školní pohár.

Předposlední den se k nám opět připojil kouzelník a ukázal nám svá další kouzla. Některá nás dokonce i naučil. Následovali hry jako Osvobození Siriuse Blacka nebo  Dobbyho ponožka. Nechyběla ani výtvarná činnost. Dotvořili jsme si své kouzelnické hůlky a nakreslili si každý svého patrona, kterého má každý kouzelník.

Poslední den na nás čekal výlet do Strašidelného podzemí v Táboře. Nejprve jsme si pohráli na dopravním hřišti u Jordána. Poté nás čekala velká výzva! Odvážní z nás se i přes prvotní strach prošli v podzemí, kde jsme viděli Dobbyho, kostlivce a jiná strašidelná stvoření. Následně jsme navštívili i Skřítkov, který sídlí hned vedle podzemí. Odměnou nám byla sladká točená zmrzlina a výborná svíčková v restauraci Na Pěkné Vyhlídce, kam jsme celý turnus chodili na obědy.

Závěrem jsme vyhlásili výherce Školního poháru, získali jsme všichni odměnu a diplomy a sdělili si naše největší zážitky z celého týdne.

Text a foto: Monika Švadlenová