Rozhovor s absolventem: Lukáš Pfeifer

Začínáme novou rubriku rozhovorů s absolventy školy, jako první je fotbalista Lukáš Pfeifer, který je v současné době stabilním článkem v soupisce prvoligového týmu FK Pardubice.

 

Ahoj Lukáši, jaká je letos forma?

Zdravím, forma je letos výborná, postoupili jsme do první ligy a zatím jsme na průběžném pátém místě což nikdo neočekával.

 

Co plány do budoucna, zůstal bys rád v Pardubicích, nebo plánuješ změnu?

Zatím bych chtěl v Pardubicích zůstat, protože doufám, že se tu postaví v blízké době nový stadion. Oficiálně jsem však hráčem FC Viktoria Plzeň, takže doufám, že se tam jednou zase vrátím.

 

Než si přešel do Pardubic, prošel si Plzní, Domažlicemi či Táborskem, kde se ti hrálo nejlépe?

Ano, prošel jsem všemi zmíněnými týmy. Každý tým měl jiné ambice, ale nejpovedenější angažmá je zatím v Pardubicích.

 

Ty si byl tuším v Domažlicích, když si začal nastupovat v dospělém fotbale v ČFL, byl to pro tebe velký skok z dorosteneckých utkání?

Své první hostování v dospělém fotbale jsem v osmnácti letech prošel právě v Domažlicích. Byla to pro mě velká škola, a hlavně velký rozdíl v soubojích oproti dorosteneckému fotbalu. ČFL neboli 3. liga je poloprofesionální soutěž a většina mých spoluhráčů chodila normálně do práce na rozdíl od profesionálních, například z první ligy.

 

V té době si začal hrát v Táborsku a zároveň začal chodit do naší školy, jaké na ní máš vzpomínky?

Vrátil jsem se po pěti letech opět domů z Plzně a bylo pro mě příjemné být znovu ve městě, kde jsem vyrůstal. Zároveň jsem šel do maturitního ročníku, do nové třídy a nebylo jednoduché skloubit profesionální fotbal se školou, ale díky ochotě paní ředitelky a pana zástupce jsme vymysleli individuální plán, a nakonec jsem bez problémů odmaturoval. Takže mám ve výsledku na školu jen dobré vzpomínky. 😀

 

Kluci spolužáci si s tebou při tělocviku asi moc fotbal nezahráli, nebo si je trochu nechal?

Sice jsem byl na tělocviku jenom párkrát, ale fotbal se mnou hrát nechtěli. Spíše jsme hráli florbal, abychom byli na stejné úrovni.

 

Slyšel jsem, že jsi se pustil i do kadeřnické profese, nechceš změnit povolání?

Ano je to tak, před rokem jsem byl delší dobu zraněný a napadlo mě se naučit stříhat, kdyby náhodou nevyšla profesionální dráha fotbalu. Uvidíme, co přinese budoucnost třeba se budu živit místo nohou rukama.

Máš nějaký vzkaz pro současné žáky školy?

Buďte rádi, že jste ještě na střední a užívejte si to, protože to, co přijde potom už je jenom horší 😀

Moc díky a přejeme, aby ti padalo hodně gólů!

 

Text: Mgr. Marek Švadlena

Foto: archiv Lukáše Pfeifera