Prima a sekunda se vydala po Stříbrné stezce na Hýlačku

Na začátku září absolvovaly třídy prima a sekunda naučně-poznávací výlet v blízkosti Tábora, konkrétně po Naučné stříbrné stezce, která vede od čelkovických Lázní, přes Horky až a Větrovy, k rozhledně Hýlačce. Jaké byly postřehy? Přečtěte si je přímo z pera účastníků v nezměněné podobě.

    Čtvrtého září jsme se v 8:00 jsme se sešli a vyrazili k bývalým táborským lázním. Tam jsme se dozvěděli něco o stříbrné stezce a domluvili se, kudy půjdeme. Během cesty jsme potkali 10 zastavení. Celkem jsme ušli něco kolem 4 km. Na rozhlednu Hýlačku  jsme dorazili něco po 11:00. Po skupinkách jsme vyšli více než stovku schodů a konečně jsme se mohli kochat výhledem na Tábor, obrysy Novohradských hor, Mladovožicko i Chotoviny a dále na významné šumavské vrcholy (Boubín, Plechý) nebo například temelínské věže. Po té jsme odjeli MHD do Tábora a na autobusovém nádraží jsme se rozešli. Výlet byl hezký a určitě bychom si ho rádi zopakovali.

Nela Slabá, sekunda

Dnes jsme byli na výletě na Hýlačce. Ze začátku jsme šli okolo potůčku. Bylo to moc fajn, protože jsme se napili ze studánky. Potom jsme došli na lesní cestičku, kde bylo bláto a protože bylo mokro, šli jsme takzvaně v bažině. Když jsme došli na trávu, tak tam byly luční květiny. Nejhezčí na tom bylo to, že na nich byly pavučinky a na nich byly kapičky vody. Vypadalo to moc hezky. Došli jsme až na Horky a tam na nás štěkal malý pes. Vůbec nechtěl přestat. Byl moc vtipný. A když jsme byli skoro na Větrovech, tak jsme se zastavili na lavičkách a udělali jsme si společnou fotku. A potom jsme si dali zmrzlinu a chvíli jsme se zdrželi. Nakonec jsme došli až na Hýlačku. Šli jsme skoro všichni až nahoru. A líbil se mi výhled na domky. Nevím přesně, kde to bylo, ale byl tam jeden domek za druhým a bylo to moc krásný. Výlet se nám pěkně vydařil. A budu ráda, když půjdeme příště znovu.

Marie Urbanová, prima

Foto, úvodní text: Mgr. Marek Švadlena