Rohrbach, Rakousko – květen 2019

   Táborské soukromé gymnázium opět v Rakousku! Ve dnech 27.5-29.5.2019 11 žáků TSG na 3 dny jeli na vyměný pobyt do rakouského Rohrbachu, kde se nachází naše partnerská škola Bundesgymnazium Rohrbach. A proč jezdit na výměnné pobyty? Studenti, jenž se zúčastnili, na to odpovídali takto:

 

Matěj:Výměnné pobyty jsou skvělé, protože díky nim si velice dobře procvičíme naše umění komunikovat s lidmi. Také se naučíme lépe ovládat cizí jazyky, protože naším rodným jazykem se v cizině nedomluvíme. Nedávno jsem jeden z těchto výměnných pobytů absolvovala musím říci, že jsem si hodně procvičil jak anglický jazyk, tak i jazyk německý, protože jsem jel do Rakouska. Také poznáte nové přátele a nová místa, kde jste určitě nebyli. Zároveň zjistíte, jak to ve světě funguje. Jak naši přátelé za hranicemi přemýšlí, učí se ve škole, jak vypadá jejich běžný život a jak vypadá jejich země, kultura či náboženství. Je to takové vzdělávání za pochodu. Učíte se praktické věci, které se vám budou určitě do vašeho života hodit.

Hanka:Můžeš poznávat nová místa a lidí, jaký mají oni systém vyučování a taky si ho zkusit, procvičíš si jazyky a můžeš získat spoustu zajímavých zkušeností.

Sabina:Určitě je to skvělá zkušenost, při které máme šanci poznat nové lidi, jejich život, jak to funguje jinde ve škole a tak dále. Procvičujeme si cizí jazyky a zdokonalujeme se v nich. Odnášíme si také mnoho zážitků a vzpomínkových fotografií.

 

   Hned po příjezdu jsme byli překvapeni naším plnohodnotním programem. Podívali jsme se na školní divadlo, ve kterém studenti našeho partnerského gymnázia hráli hru jménem ,,Himmel und Hölle“. Poté jsme se zapojili do hodiny češtiny, kde jsme se seznámili s našimi ubytovateli a o několik hodin později jeli do hostitelské rodiny, kde měli pro nás připraveno mnoho aktivit a jedna z nich byla ,,Barbecue party”.

   Další den nás čekal výlet do Lince, v němž jsme navštívili unikátní galerii ,,Ok Mediendeck”, ve které bylo mnoho akčních aktivit. Jelikož mnoho z nás už v Linci byl alespoň jednou, dali jsme ,,Free time” na osobní potřeby a jeden z nich byl speciálně pro holky ,, shopping”.
Bohužel už následující den nás čekala zpáteční cesta do Tábora☹️. Ještě než jsme vyrazili do Tábora, na chvíli jsme navštívili město Freistadt, jenž je známe se svou historií.

Text a foto: Dilara Demir, 2. ročník