Velký úspěch školního časopisu – 3. místo v kraji!

Nejprve krátký návrat do minulosti. V roce 2015 se náš časopis, resp. tato redakce poprvé (a vlastně do letoška) naposled zúčastnila soutěže školních časopisů roku. Nevěděli jsem, do čeho jdeme, jak dopadneme. Nakonec to byla dvě krásná druhá místa v kategorii středních a základních škol a postup na republikové kolo, kde jsme skončili na perfektním 9. místě.

A pak nastal pátek 26. dubna, kde se vyhlašovaly výsledky letošního ročníku 2019. Naši zástupci se tedy vydali do studentského klubu Kampa v areálu Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, kde proběhlo samotné vyhlašování i s doprovodným programem. Ten, jako to na těchto akcích bývá, byl velmi bohatý. Nejprve promluvila Pavla Studnařová z organizace Eurocentrum o možnostech nových soutěží (např. EU4U), pak si vzal slovo spisovatel a redaktor Budějcké Drbny Václav Votruba, následoval ho Jiří Muk z CPDM, o.p.s. , agentury zabývající se mezinárodními projekty mládeže. Před vyhodnocením výsledků se ještě ujal slova redaktor Českého rozhlasu ČB Matěj Vodička, který seznámil s prací v rozhlase i o rozhlase jako takovém.

Pak přišla ta chvíle, vyhlášení “….třetí místo v kategorii víceletá gymnázia, časopis Soukromák….”! Měli jsme velikou radost, protože kvalita školních časopisů za ty čtyři roky velmi vzrostla a tak, i když jsme nepostoupili do republikového kola, je pro naší redakci toto třetí místo velmi cenné. Neusínáme a vavřínech a za rok budeme s časopisem reprezentovat znovu!