Předvánoční týden ve škole

Je poslední týden před Vánoci a s nimi se blíží prázdniny společně s vánoční náladou. A naše celá škola navštívila nádherně opravený a vyzdobený klášterní kostel v Klokotech. Pozval nás tam totiž pan varhaník Ladislav Šotek na koncert vánočních koled, který pro nás uspořádal společně s členy své rodiny, zejména se svým vnukem Štěpánem Sovou, který je náš žák. Jasné zvuky koled se linuly chrámem, slavnostní hudba pronikala do srdcí a konečně jsme mohli myslet na tajemné a krásné Vánoce. Děkujeme a doufáme, že za rok opět tuto nevšední tradici dodržíme.

Další klasickou “předvánoční” akcí je školní akademie, letos konaná v Společenském centru Univerzita. Výsledkem povedeného dopoledne byla přehlídka úžasných vystoupení malých i velkých. Od zpívání, přes vystoupení školního divadelního kroužku, komickou verzi Sněhurky, básně, maturitní video až po básnické vystoupení. Bylo to skvělé!

Na úplný závěr jsme se společně sešli na tradiční páteční “Zpívání na schodech”. Chtíc aby spal, Tichá noc, V Betlémě, či Nesem vám noviny. A pak už vzhůru ke svým rodinám za vánočními okamžiky.