Erasmus+ project meeting Tábor (Young scientists), 11/2018

    V termínu 12.-16.11. naše škola hostila projekt Erasmus+. V tomto konkrétním projektu s pracovním názvem “Young scientists” naši studenti spolupracují s partnery z Německa a Rakouska. V pondělí, tedy v den příjezdu, se všichni po seznámení se svými hosty vydali na oběd do Škochova domu, odtud pokračovali městem, kde žáci kvarty předvedli své jazykové dovednosti při prezentaci o městě Tábor v anglickém jazyce.

    Po společném vyfotografování se studenti rozutekli do hostitelských rodin. Úterý se neslo ve znamení biologie. Po exkurzi v Semenci u Týna nad Vltavou, kde se studenti seznámili s vodními tvory žijícími v českých rybnících a půdě, už je ve škole čekaly práce v laboratořích. Večer si pak vybili energii v Laser game aréně.

    Ve středu na nás čekal opět nabitý program v čele s návštěvou Čapího hnízda a výstavy Experimenta v Benešově. Čtvrtek pak jistě potěšil každého milovníka vod, neboť jsme celý den strávili na Třeboňsku, kde jsme se jak jinak, než zúčastnili výlovu rybníkaKrčín v Mazelově a poté pokračovali přímo do města,kde nás čekaly hned dvě velmi zajímavé a poučné přírodovědné exkurze v Domě Štěpánka Netolického a v Domě přírody Třeboňska. Jako rozloučení pak proběhl večerní bowling v prostorech hotelu Palcát. Páteční dopoledne jsme věnovali práci ve školní laboratoři na biologických a chemických úkolech v angličtině a němčině. I přes chladné počasí se celý pobyt velice povedl, studenti odjížděli, stejně jako my, nadšení a nedočkaví našeho dalšího setkání.