Podruhé na Hochfichtu! V pondělí 2.1.2023 se naše třídy sekunda a 7.A sešly u Zimního stadionu v Táboře připravené k odjezdu na náš dlouho očekávaný ,,lyžák” do lyžařského střediska Hochficht v Rakousku, kde jsme měli lyžovat po celý týden.

Cesta proběhla hladce a do Rakouska jsme dorazili na čas. Po dlouhém rozebírání věcí a dohadování, komu patří který vak na lyže, nám bylo sděleno, že nám bohužel nemůžou prodat skipas na celé plánované čtyři dny kvůli nedostatku sněhu, kterým v té době trpěla většina lyžařských středisek, a kvůli kterému také byla již uzavřena polovina areálu. Ale nám to nevadilo a ten den jsme si parádně zalyžovali.

Při rozdělování pokojů nastaly drobné neshody překvapivě u kluků, kteří se nemohli shodnout, ale i tak se pokoje podařilo dobře rozdělit. I večerní program vždy stál za to! Naši učitelé vymýšleli na každý večer jiný zajímavý program -jednou to bylo sezení s panem záchranářem o bezpečí na sjezdovce, ale také i o jeho zkušenostech při záchranných akcích. Další den se konal turnaj ve stolním tenise a stolním fotbálku a den potom jsme se dívali na český film “Poslední závod” s Kryštofem Hádkem v hlavní roli.

S každým dnem však na sjezdovkách ubývalo čím dál víc sněhu a čím dál více svítilo slunce. Až na středu, kdy se objevila mlha a konec dne nám překazil nečekaný déšť.  Ale ani déšť nikomu nedokázal zkazit náladu, a tak jsme si zajeli do blízkého supermarketu Spar na nákup. Ve čtvrtek ráno u snídaně učitelský sbor zjistil, že areál přestal jezdit úplně, a tak jsme se vypravili města Linz a do místní zoo. Všichni jsme se shodli na tom, že zoo byla hezká, ale město bylo o tolik krásnější! Nenašel se nikdo, kdo by si ho nezamiloval. Po krásně stráveném dni se nikomu nechtělo zpátky a už vůbec ne další den domů. Bohužel krátce po snídani nás všechny čekal odjezd zpět do Tábora, kde už nás netrpělivě vyhlíželi naši rodiče. I přes nedostatek sněhu to byl skvělý zážitek, který se líbil opravdu všem.

Text: Aneta Neckářová, sekunda

Foto: Mgr. Jana Lískovcová